Three Hearts, Stockholm, Kaltenberg, Crocodile Bildlänk: Krönleins Bryggeri: Till Startsidan Skåne, Halmstad Cider, Aqua, Loranga
 

Ny ägare

Familjen Krönleins vapenÅr 1920 sker nästa stora förändring för Appeltofftska Bryggeri AB. Civilingenjören Anders Krönlein från den kända bryggarsläkten Krönlein tar över aktiemajoriteten i bolaget. Nu börjar en ny epok i företaget. Omfattande moderniseringar genomförs och verksamheten växer. Nya öppna jäskar köps in. De är av aluminium istället för som var brukligt av trä. Med metallkaren slapp man ta ut träkaren på bryggården för att hartsa om dem en gång om året, vilket var ett tidsödande och svårt arbete. Jäskaren finns för övrigt kvar och används än idag. Under 20- och 30-talen tar maskiner över mer och mer av det slitsamma arbetet med tappning och etikettering. Automatiska tappningsanläggningar installeras till exempel.

Krönleins bryggeri låg väl framme och satsade på produktutveckling. Under 30- och 40-talen hade man endast bryggt öl med 2.8 viktprocent alkoholstyrka d.v.s. pilsner. Men nu ville man utveckla ett starkare öl. I början på 50-talet fick Krönleins, som första bryggeri i Sverige, fram ett starköl av hög kvalitet. Man gav ölet namnet Tre Hjärtan Export. Starkölet var i början helt ägnat för export, eftersom det då inte var tillåtet att sälja denna ölstyrka i Sverige.

  Läs om kapsylerna som blev lyckoknappar i Afrika
 

  Krönleins Bryggeri
  Bayerskt öl
  Bryggeriet blir AB
  Pilsneröl
  Verksamheten flyttas
  Bryggeriindustrin
  Ny ägare
  Lyckoknappar
  Krönleins idag

Bildlänk: Utmärkelser

Bildlänk: Ölskola

 
    Sajtkarta