Three Hearts, Stockholm, Kaltenberg, Crocodile Bildlänk: Krönleins Bryggeri: Till Startsidan Skåne, Halmstad Cider, Aqua, Loranga
 

Lagring

ProvsmakningVi pumpar sedan ölet vidare för lagring där ölet får mogna tills det får rätt styrka, smak och karaktär. Lagringen tar 2-10 veckor, beroende på ölsort, med en temperatur strax över 0° Celsius. Det är viktigt att lagringstiden inte är för kort för att få en vällagrad och ren slutprodukt.

En del av bryggmästarens skicklighet visas i lagringsmomentet då han med hjälp av avsmakning kan avgöra var ölet befinner sig i lagringsprocessen och bestämma precis hur länge det behöver ligga i lagertanken, och vid vilken temperatur, för att bli gott och fylligt i smaken.

LagertankarAtt brygga öl är ett hantverk där det inte går att fuska i något steg för att nå gott resultat. Ölbryggning handlar också mycket om precision, noggrannhet och känslan hos bryggmästaren när han gör receptet för varje öl.

  Läs om Filtrering och Tappning
 

  Bryggeritur
  Mäskning och Vörtkokning
  Jäskällaren
  Lagring
  Filtrering och Tappning
  Puben

Bildlänk: Utmärkelser

Bildlänk: Ölskola

 
    Sajtkarta